育路教育网,权威招生服务平台
微信公众号
在职研究生微信公众号

政策解读

微信小程序
在职研究生微信小程序

快速择校

在职研究生招生院校

2011年GCT考试《英语》阅读理解专项练习附答案(三十)

来源:育路教育网 时间:2011-07-25 11:21:00

在职研究生报考条件测评

  Since the dawn of human ingenuity, people have devised ever more cunning tools to cope with work that is dangerous, boring, burdensome, or just plain nasty. That compulsion has resulted in robotics—the science of conferring various human capabilities on machines. And if scientists have yet to create the mechanical version of science fiction, they have begun to come close.

  As a result, the modern world is increasingly populated by intelligent gizmos whose presence we barely notice but whose universal existence has removed much human labor. Our factories hum to the rhythm of robot assembly arms. Our banking is done at automated teller terminals that thank us with mechanical politeness for the transaction. Our subway trains are controlled by tireless robo-drivers. And thanks to the continual miniaturization of electronics and micro-mechanics, there are already robot systems that can perform some kinds of brain and bone surgery with submillimeter accuracy—far greater precision than highly skilled physicians can achieve with their hands alone.

  But if robots are to reach the next stage of laborsaving utility, they will have to operate with less human supervision and be able to make at least a few decisions for themselves—goals that pose a real challenge. "While we know how to tell a robot to handle a specific error," says Dave Lavery, manager of a robotics program at NASA, "we can't yet give a robot enough 'common sense' to reliably interact with a dynamic world." Indeed the quest for true artificial intelligence has produced very mixed results. Despite a spell of initial optimism in the 1960s and 1970s when it appeared that transistor circuits and microprocessors might be able to copy the action of the human brain by the year 2010, researchers lately have begun to extend that forecast by decades if not centuries.

  What they found, in attempting to model thought, is that the human brain's roughly one hundred billion nerve cells are much more talented—and human perception far more complicated—than previously imagined. They have built robots that can recognize the error of a machine panel by a fraction of a millimeter in a controlled factory environment. But the human mind can glimpse a rapidly changing scene and immediately disregard the 98 percent that is irrelevant, instantaneously focusing on the monkey at the side of a winding forest road or the single suspicious face in a big crowd. The most advanced computer systems on Earth can't approach that kind of ability, and neuroscientists still don't know quite how we do it.

  1. Human ingenuity was initially demonstrated in .

  A. the use of machines to produce science fiction

  B. the wide use of machines in manufacturing industry

  C. the invention of tools for difficult and dangerous work

  D. the elite's cunning tackling of dangerous and boring work

  2. The word "gizmos" (line 1, paragraph 2) most probably means .

  A. programs

  B. experts

  C. devices

  D. creatures

  3. According to the text, what is beyond man's ability now is to design a robot that can .

  A. fulfill delicate tasks like performing brain surgery

  B. interact with human beings verbally

  C. have a little common sense

  D. respond independently to a changing world

  4. Besides reducing human labor, robots can also .

  A. make a few decisions for themselves

  B. deal with some errors with human intervention

  C. improve factory environments

  D. cultivate human creativity

  5. The author uses the example of a monkey to argue that robots are .

  A. expected to copy human brain in internal structure

  B. able to perceive abnormalities immediately

  C. far less able than human brain in focusing on relevant information

  D. best used in a controlled environment

  参考答案:CCDBC

    联考须知:2011在职联考科目 考试时间 ♦考场守则及违规处理  ♦资格审查  ♦录取工作

    复习指导:在职联考备考专题在职联考历年真题  ♦如何利用真题  ♦ 如何更有效备考

    考试大纲:联考英语大纲解析会计综合大纲GCT数学大纲 法硕考试大纲更多

结束

特别声明:①凡本网注明稿件来源为"原创"的,转载必须注明"稿件来源:育路网",违者将依法追究责任;

②部分稿件来源于网络,如有侵权,请联系我们沟通解决。

阅读全文

一站式择校服务!【免费领取】专业规划&择校方案

*学生姓名 :
*手机号码 :
*意向专业 :
 意向院校 :
*当前学历 :
免费领取 :

评论0

“无需登录,可直接评论...”

用户评论
500字以内
发送
    在职研究生报考条件评测
    相关文章推荐
    党校在职研究生证书含金量真相:3类人读了薪资涨25%+
    党校在职研究生证书含金量真相:3类人读了薪资涨25%+

    党校在职研究生证书含金量体现在:党政机关/国企/事业单位100%认可,直接用于职级晋升、职称评定(处级干部持证占比提升12%);课程聚焦政策落地与实践,人脉资源...

    940评论2025-12-17 10:30:41
    2026在职研招生专业目录详解:学什么、适配谁、怎么报
    2026在职研招生专业目录详解:学什么、适配谁、怎么报

    在职研招生专业目录按医学、教育学(含心理/文史/艺术)、工科类、经管类、法学5大核心大类划分,涵盖100+细分专业方向,适配医护、教育、技术、管理、法律等全行业...

    1130评论2025-12-17 10:20:04
    辽宁哪些学校可以考在职研究生免试的?这几所学校最值得报!
    辽宁哪些学校可以考在职研究生免试的?这几所学校最值得报!

    辽宁可考在职研究生免试的学校包括辽宁大学、东北财经大学、沈阳师范大学、大连海事大学、辽宁师范大学等,均通过同等学力申硕方式招生,大专及以上学历可免试入学,完成课...

    860评论2025-12-17 09:21:15
    山东在职研究生就业前景如何?政府支持+市场需求+政策优惠,就业环境最佳
    山东在职研究生就业前景如何?政府支持+市场需求+政策优惠,就业环境最佳

    山东在职研究生就业前景整体向好,就业率保持在95%以上,金融、IT、教育、先进制造等行业需求旺盛,平均月薪普遍高于本科毕业生30%以上。依托山东产业升级和人才政...

    560评论2025-12-17 09:02:33
    党校在职研究生招生简章深度解析:报考条件、流程与价值全指南
    党校在职研究生招生简章深度解析:报考条件、流程与价值全指南

    党校在职研究生招生简章解析:党校在职研究生教育聚焦干部培养,依据相关条例与政策招生。报考需党员身份、本科学历及单位同意等条件,专业贴合干部履职,考试难度低于统考...

    960评论2025-12-16 10:37:00
    河南在职研究生就业前景如何,医疗行业人才需求现状分析
    河南在职研究生就业前景如何,医疗行业人才需求现状分析

    本文聚焦河南在职研究生就业前景现状,深入分析当前就业形势与挑战。结合医疗行业人才需求,探讨在职研究生在医疗领域的就业机会与发展潜力。文章通过解读市场数据与政策导...

    640评论2025-12-16 10:28:39

    免费咨询

    在线咨询 报考资格测评
    扫码关注
    在职研究生微信公众号二维码

    官方微信公众号

    电话咨询
    联系电话
    010-51264100 15901414202
    微信咨询
    用手机号进行搜索添加微信好友
    15901414202

    张老师

    15901414201

    张老师

    15811207920

    育小路

    一对一免费咨询

    张老师
    返回顶部