育路教育网,一站式的学习教育平台

同等学力英语辅导 每日一练(11月26日)

来源:环球卓越 时间:2009-11-26 13:40:24

在职研究生报考条件测评

     Weight on and off the Earth

   We are so used to our life on the surface of the earth that it can be quite an effort for our mind to break free of all the ideas that we take for granted. Because we can feel that things are heavy, we think of “weight” as being a fixed quality in an object, but it is not really fixed at all. If you could take a one-pound packet of butter 4, 000 miles out from the earth, it would weigh only a quarter of a pound.

   Why would things weigh only a quarter as much as they do at the surface of the earth if we took them 4,000 miles out into space? The reason is this: All objects have a natural attraction for all other objects; this is called gravitational attraction. But this power of attraction between two objects gets weaker as they get farther apart. When the butter was at the surface of the earth, it was 4,000 miles from the center. When we took the butter 4,000 miles out, it was 8,000 from the center, which is twice the distance. If you double the distance between two objects, their gravitational attraction decreases two times two. If you treble the distance, it gets nine times weaker(three times three)and so on.

   So this is one of the first things we need to remember: that the weight of an object in space is not the same as its weight on the surface of the earth.

   What about the weight of our pound of butter on the surface of the moon? At the distance the pull of the earth is about 4,000 times smaller than it is here on the surface, so we can forget all about the earth-pull on our butter.

   On the other hand, on the moon there will be an attraction between the butter and the moon: but the butter will weigh only about one-sixth as much as it does on the earth. This is because the moon is so much smaller than the earth. The amount of gravitational pull Hat a body produces depends on the amount of material in it .A packet of butter has a gravitational pull of its own; but this is very small in relation to the pull of something as large as the moon, or the earth, or the sun.

  1 How much would four pounds of tea weigh if it was taken 4,000 miles out from the surface of the earth? 
   A. 1 pound. 
   B. 2 pounds. 
   C. 3 pounds. 
   D. 4 pounds.

   2 We find it hard to break free from ideas connected with living on the earth because   
   A. it demands too great an effort for us to do so. 
   B. we are too familiar with the way things are to question the ideas. 
   C. we have proved that those ideas are correct. 
   D. we are so sure of ourselves that we never doubt anything on the earth.

   3 According to the passage, “weight” should be understood in the sense that   
   A. it is fixed if it is outside the earth’s gravitational pull. 
   B. it decreases four times when it is 4,000 miles from the earth's center. 
   C. it varies with the change of the gravitational attraction between two objects. 
   D. things increase in amount as they are closer to the earth’s surface.

   4 We do not feel the gravitational pull of a packet of butter because   
   A. it is too small to have a gravitational pull of its own. 
   B. its pull is so small that we tend to ignore it. 
   C. its pull disappears in the presence of the earth’s gravitation. 
   D. it tends to melt and loses its gravitational pull.

   5 The main idea of this passage is  
   A. different weight systems in different places. 
   B. freedom from traditional ideas. 
   C. traveling from the earth to the moon. 
   D. the effect of gravitation on weight.

 
1. A。一磅茶如果被带出离地球表面4000英里的地方,重量会是多少?4000这个数字比 较关键,因为在原文的第一段最后一句出现这个词,该句If you could take a one-pound packet of butter 4, 000 miles out from the earth, it would weigh only a quarter of a pound.只是把名词换了一下,很显然答案就是变成原来重量的四分之一,简单的运算就 可以选出正确答案A,故答案为A。

2. B。break free from,摆脱的意思。根据原文第一句话,“We are so used to our life on the surface of the earth that it can be quite an effort for our mind to break free of all the ideas that we take for granted”我们太习惯于地球表面的生活,以至于无法摆脱想当然的想法。
  
3. C。Because we can feel that things are heavy, we think of “weight” as being a fixed quality in an object, but it is not really fixed at all,选项A错误,B 项是decreases four times,但 是上边已经提到是减少为原来的四分之一,显然也排除B, But this power of attraction between two objects gets weaker as they get farther apart,正确,D项明显错了因 为没有提到距离与物质量多少的关系,只提到了The amount of gravitational pull Hat a body produces depends on the amount of material in it即地球吸引力和重量的关系。故答案 为C。

4. B。根据文章最后一句话中“A packet of butter has a gravitational pull of its own; but this is very small in relation to the pull of something as large as the moon, or the earth, or the sun”

5. D。通篇文章都在举例说明重力对物体的影响,故答案为D。

结束

特别声明:①凡本网注明稿件来源为"原创"的,转载必须注明"稿件来源:育路网",违者将依法追究责任;

②部分稿件来源于网络,如有侵权,请联系我们沟通解决。

阅读全文

一站式择校服务!【免费领取】专业规划&择校方案

*学生姓名 :
*手机号码 :
*意向专业 :
 意向院校 :
*当前学历 :
免费领取 :

评论0

“无需登录,可直接评论...”

用户评论
500字以内
发送
    在职研究生报考条件评测
    相关文章推荐
    同等学力申硕需要考试吗?
    同等学力申硕需要考试吗?

    近些年来,攻读在职研究生已经成为很多人提高自我的重要方法,我们都知道,非全日制研究生与全日制研究生一同考试,入学较难,因而同等学力申硕已经成为多数人的挑眩那么,...

    00评论2021-05-11 09:20:44

    免费咨询

    在线咨询 报考资格测评
    扫码关注
    在职研究生微信公众号二维码

    官方微信公众号

    电话咨询
    联系电话
    010-51264100 15901414202
    微信咨询
    用手机号进行搜索添加微信好友
    15901414202

    张老师

    15901414201

    张老师

    15811207920

    育小路

    一对一免费咨询

    张老师
    返回顶部