首页 课程  书店 学校  题库 论坛  网校  地方分站: 北京 | 上海 | 郑州 | 天津 | 山东
报名咨询热线:010-51268840、51268841
职称英语考试网
新闻动态  报考指南  成绩查询  证书领取  备考经验  职称日语  考试答疑区  学友圈  热门下载
综合类 历年真题|模拟试题|学习辅导 理工类历年真题|模拟试题|学习辅导  卫生类历年真题|模拟试题|学习辅导   网络课程免费试听
地区信息

2012年职称英语《理工类B级》补全短文模拟题(2)

作者:   发布时间:2011-11-15  来源:育路教育网
  • 文章正文
  • 网校课程
  • 资料下载
  • 热门话题
  • 论坛
[an error occurred while processing this directive]

2012年职称英语《理工类B级》补全短文模拟题2

  阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后面有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放回文章原有位置,,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相应的位置上。

  The Story of Lani

  Five-year-old Lani still takes seven medicines with her breakfast every morning。“She’s very good about it ”says her father David.Lani is alive today because of her father David,in more than one way;when she was one year old she received part of her father’s liver in a liver—transplant operation.Lani was born with a liver illness . __________ (46) Doctors advised that a transplant was the only way in which she would live.

  The operation lasted 12 hours and needed two teams,one for the father and one for thedaughter __________ (47)In these cases,the donor’s liver grows to normal size in about eight weeks。and t11e child’s liver becomes smaller.

  Lani spent three weeks in hospital after the operation.Because the receiver’s body tries to reject the new organ,the patient has to be given special drugs __________ (48)

  Although David left hospital after 10 days,he didn’t return to work until after three months.In order to reach the liver, the doctors have to cut through the stomach wall,which is strong and full of muscle.It therefore takes a long time to recover after this operation. __________ (49)So far,only 16 of these liver—transplant operations have been carried out in Britain. __________ (50)Doctors say,“If possible,we prefer to take a liver from a dead don not, usually a parent.”

  Lani still has to look after her health,and she gets more tired than other children of the same age,but doctors hope that she will continue to get stronger and stronger.

  A She had one operation when she was six weeks old,which was not successful.

  B While these drugs are given,it is important that the patient does not catch any illness,not even a cold.

  C In this operation a piece of liver, weighing about 250--300 grams,was removed from the father and transplanted into the daughter.

  D David quickly recovered from the operation.

  E However, they are more common in North America and Japan.

  F David was finally able to ride his bike again after about a year.

  答案解析

  46 A 文章第一段介绍说,如今五岁的Iani在一岁的时候做了肝移植手术,父亲将自己的肝的一部分给了女儿。为什么要做这个手术呢?这是因为Lani生下来便有肝病。根据上下文,空格处应填出生后至手术前曾采取过的措施,即六周大的时候,她曾做过手术,但是不成功。 ,

  47 C 文章第二段具体介绍手术情况。根据空格后句子的内容,空格处应填有关捐肝的内容。

  48 B 有了空格前一句最后一词的提示,空格处应填的句子也就不难选择了。

  49 F 此段中i空格前的句子都在将Lani父亲手术后的恢复情况及其原因,因此空格处的句子也应与他的恢复有关。

  50 E 空格前一句讲的是肝移植在英国的进展,空格处应首选与其进行比较的句子。

辅导科目名称

基础班

精讲班

冲刺班

考题预测班

类别
级别
课时
试听
课时
试听
课时
试听
课时
试听
AB级
22讲
40讲
20讲
10讲
C级
22讲
40讲
20讲
10讲
AB级
22讲
40讲
20讲
10讲
C级
22讲
40讲
20讲
10讲
AB级
22讲
40讲
20讲
10讲
C级
22讲
40讲
20讲
10讲
热门资料下载:
职称英语考试论坛热贴:
【责任编辑:育路编辑  纠错
[an error occurred while processing this directive]
外语培训咨询电话:010-51294614
                       MORE>>
[an error occurred while processing this directive]
 考试科目辅导
                       更多>>
[an error occurred while processing this directive]