首页 课程  书店 学校  题库 论坛  网校  地方分站: 北京 | 上海 | 郑州 | 天津 | 山东
报名咨询热线:010-51268840、51268841
职称英语考试网
新闻动态  报考指南  成绩查询  证书领取  备考经验  职称日语  考试答疑区  学友圈  热门下载
综合类 历年真题|模拟试题|学习辅导 理工类历年真题|模拟试题|学习辅导  卫生类历年真题|模拟试题|学习辅导   网络课程免费试听
地区信息

2012年职称英语理工类阅读判断备考训练题(9)

作者:   发布时间:2011-08-26  来源:育路教育网
  • 文章正文
  • 网校课程
  • 资料下载
  • 热门话题
  • 论坛
[an error occurred while processing this directive]

  2012年职称英语理工类阅读判断备考训练题9

  The Smog(烟雾)

  For over a month,Indonesia was in crisis.Forest fires raged out of control as the country suffered its worst drought for 50 years.Smoke from the fires mixed with sunlight and hot dry air to form a cloud of smog.This pollution quickly spread and within days it was hanging over neighbouring countries including Malaysia,Singapore and Thailand.

  When the smoke combined with pollution from factories and cars,it soon became poisonous(有毒的).Dangerous amounts of CO became trapped under the smog and pollution levels rose.People wheezed(喘息)and coughed as they left the house and their eyes watered immediately.

  The smog made it impossible to see across streets and whole cities disappeared as grey soot(烟灰)covered everything.In some areas,water was hosed(用胶管浇)from high-rise city buildings to try and break up the smog

  Finally, heavy rains, which came came in November. Put out the fires and clear the air . But the environmental costs and health problems will remain Many people from South—Eastern Asian cities already suffer from breathing huge amounts of Car exhaust fumes(汽车排放的废气)and factory pollution Breathing problems could well increase and many non—sufferers may have difficulties for the first time.Wildlife has suffered too.In lowland forests,elephants,deer, and tigers have been driven out of their homes by smog.

  But smog is not just an Asian problem. In fact .was world was first used in London in 1905 to describe the mixture of smoke and thick fog.Fog often hung over the capital.Sometimes the smog was SO thick and poisonous that people were killed by breathing problems or in accidents.

  About 4,000 Londoners died within five days as a result of thick smog in 1952.

  16 Indonesia was in crisis because of the drought.

  A Right B Wrong C Not mentioned

  17 The smog spread to neighbouring countries.

  A Right B Wrong C Not mentioned

  18 The air-pollution index went up to 300 within a few days.

  A Right B Wrong C Not mentioned

  19 Water was used to try to break up the smog.

  A Right B Wrong C Not mentioned

  20 Many Indonesians blamed the government for the drought.

  A Right B Wrong C Not mentioned

  21 The forest animals haven’t been affected by the smog.

  A Right B Wrong C Not mentioned

  22 The word “smog” first appeared in 1952.

  A Right B Wrong C Not mentioned

  正确答案

  16 A 题句的意思是“由于干旱,印度尼西亚处于危机之中”。与文章第一旬意思相同,故为正确答案。

  17 A 题句的意思是“烟雾飞散到临近国家”。与第一段第三句意思相同,故选A。

  18 c 题句意思是“空气污染指数几天内达到300”。文章根本没有提到此事。故选C。

  19 A 题句的意思是“人们用水来驱散烟雾”。第三段第二旬就有这层意思,故选A。

  20 c 题句意思是“很多印尼人因为旱灾而抱怨政府”。这层意思文中根本没有提到,故选C。

  21 B 题句的意思是“森林里的动物未曾受到烟雾的影响”。文中第四段最后一句提到一些动物由于烟雾逃出了森林。故题句意思与原文有出入,选B。

  22 B 题旬的意思是“smog这个词最早出现于1952年。最后一段提到这个词首次是在1905年出现的。题句意思与原文不符,故选B。

辅导科目名称

基础班

精讲班

冲刺班

考题预测班

类别
级别
课时
试听
课时
试听
课时
试听
课时
试听
AB级
22讲
40讲
20讲
10讲
C级
22讲
40讲
20讲
10讲
AB级
22讲
40讲
20讲
10讲
C级
22讲
40讲
20讲
10讲
AB级
22讲
40讲
20讲
10讲
C级
22讲
40讲
20讲
10讲
热门资料下载:
职称英语考试论坛热贴:
【责任编辑:育路编辑  纠错
[an error occurred while processing this directive]
外语培训咨询电话:010-51294614
                       MORE>>
[an error occurred while processing this directive]
 考试科目辅导
                       更多>>
[an error occurred while processing this directive]