[an error occurred while processing this directive]
下面是职称英语概括大意题,育路教育网特别为您搜集整理,内容如下: 概括大意与完成句子(第23~30题,每题1分,共8分) 阅读下面这篇短文,短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第2~5段每段选择1个正确的小标题;(2)第27~30题要求从所给的6个选项中选择4个正确选项,分别完成每个句子。请将答案涂在答题卡相应的位置上. Ford 1 Ford’s great strength was the manufacturing process--not invention.Long before he started a car company, he was a worker, known for picking up pieces of metal and wire and turning them into machines.He started putting cars together in 1 891 Although it was by no means the first popular automobile,the Model T showed the world just how creative Ford was at combining technology and market. 2 The company’s assembly line alone threw America’s Industrial Revolution into overdrive (高速运转).Instead of having workers put together the entire car, Ford’s friends, who were great toolmakers from Scotland,organized teams that added parts to each Model T as it moved down a line.By the time Ford’s Highland Park plant was humming(嗡嗡作响)along in 1914,the world’s first automatic conveyor belt could turn out a car every 93 minutes. 3 The same year Henry Ford shocked the world with the $5一a—day minimum wage scheme, the greatest contribution he had ever made.The average wage in the auto industry then was $2.34 for a 9-hour shift.Ford not only doubled that,he also took an hour off the workday.In those years it was unthinkable that a man could be paid that much for doing something that didn’t involve all awful lot of training or education.The Wall Street Journal called the plan“an economic crime”,and critics everywhere laughed at Ford. 4 But as the wage increased later to daily $10, it proved a critical component of Ford’s dream to make the automobile accessible(可及的)to a11.The critics were too stupid to understand that because Ford had lowered his costs per car, the higher wages didn’t matter---except for making it possible for more people to buy Cars. 23 Paragraph 1_______________ . 24 Paragraph 2_______________ . 25 Paragraph 3_______________ . 26 Paragraph 4_______________ . A Ford’s Opponents B The Assembly Line C Ford’s Great Dream D The Establishment of the Company E Ford’s Biggest Contribution F Ford’s Great Talent 27 The assembly line made it possible to_______________ . 28 Ford was the first to adopt _______________ . 29 Ford’s cars became available to ordinary people thanks to _______________ . 30 Ford’s higher-wage and lower-cost strategy was strongly_______________ . A criticized by the media B the low wage in the auto industry C their lower prices D produce cars in large numbers E the 8.hour shift F combined technology and market 答案解析 23.F 第一段的最后一句是这么说的:虽然T模型谈不上是第一种通用的汽车,但它向世界表明了Ford在把技术和市场结合在一起方面多么富有创造性。 24.B 第二段的第一句话是这么说的:公司的装配线独自把美国的工业革命投入到高速运转之中。这是个主题句,讲的是“装配线”。 25.E 第三段的第一句话是这么说的:同年Ford以提出一天最低5美元的工资制度而震惊世界,这是他至此做出的最大的贡献。这是个主题句。 26.C 第四段的第一句是这么说的:然而i随着工资后来升到一天10美元,Ford梦想中-的关键部分,即汽车大家都买得起,是可以实现的。因此,C是正确的答案。 27.D 第二段的最后一个句子中提到“这个世界上的第一条汽车输送带每93分钟就生产一辆小汽车”。这个速度在当时是相当高的,可以想像,一年下来生产汽车的数量是相当大的。 28.E 第三段讲到。当是汽车工业实行的9小时工作制, 平均每小时2.34美元。Ford不仅把工资翻了翻,而且还把工作日中的工作时数去除了一小时。也就是说,Ford是第一个实行8小时工作的人。 29.C C填入后整个句子说的是:由于Ford生产的车成本底,普通人也买得起。答案可见于最后一段的最后一句。 30.A A填入后整个句子说的是:Ford的高工资、低成本策略受到了传媒的批评。答案可以在第三和第四段中找到。 Global Warming l Smoke is clouding Our view of global warming, protecting the planet from perhaps three-quarters of the greenhouse(温室)effect.That might sound like good news,but experts say that as the cover diminishes in coming decades,we are facing a dramatic increase of warming that could be two or even three times as great as official best guesses. 2 This was the dramatic conclusion reached last week at a workshop in Dahlem,Berlin, where top atmospheric scientists got together, including Nobel prize winner Paul Crutzen and Swedish scientist Bert Bolin,former chairman of the UN’S Intergovemmental Panel on Climate Change (IPCC). 3 IPCC scientists have suspected for a decade that aerosols(浮质)of smoke and other particles from burning rainforest,crop waste and fossil fuels are blocking sunlight and counteracting the warming effect of carbon dioxide(二氧化物)emissions.Until now,they reckoned that aerosols reduced greenhouse warming by perhaps a quarter, cutting increases by 0.2。C.So the 0.6。C of warming over the past century would have been 0.8。C without aerosols. 4 But the Berlin workshop concluded that the real figure is even higher--aerosols may have reduced global warming by as much as three—quarters,cutting increases by 1.8。C.If SO,the good news is that aerosols have prevented the world getting almost two degrees warmer than it is now.But the bad news is that the climate system is much more sensitive to greenhouse gases than previously guessed. 5 As those gases are expected to continue accumulating in the atmosphere while aerosols stabilize or fall, that means“dramatic consequences for estimates of future climate change”,the scientists agreed in a draft report from the workshop. 23 Paragraph 2 ______________ . 24 Paragraph 3 ______________ . 25 Paragraph 4 ______________ . 26 Paragraph 5 ______________ . A Atmospheric Scientists B The Calculations Made at the Berlin Workshop C The Previous Calculations of the Effect of Aerosols D The Scientists’Agreement E The Authoritative Conclusion F Greenhouse Gases 27 When the cover diminishes in the coming decades,temperature ______________ . 28 The conclusion reached at the Berlin workshop ______________ . 29 The Berlin workshop concluded that the real figure ______________ . 30 The increase of greenhouse gases ______________ . A will influence future climate change B was somewhat surprising C will rise rapidly D was known to US all E was much higher than had been expected F will drop dramatically 答案解析 23.答案为E。文章第三段指出,结论是由杰出的大气科学家做出的。“杰出的科学家”即权威科学家。 24。答案为c。文章第三段提到了对浮质所产生的影响进行的计算,这个计算先于第四段所提及的计算,因而被称为“先前的”计算。 25.答案为B。文章第四段开头指出,“然而,柏林讨论会得出的结论是,真正的数字比这 还要高——浮质可能已经把全球气候变暖的情况减少了四分之三。”因此,本段讲的是柏林讨论会的计算。 26.答案为D。第五段讲的是科学家们关于浮质对气候变化影响的一个一致性的看法。 27.答案为C。文章第一段指出,随着在未来几十年里这种烟雾覆盖物的不断减少,我们会面临惊人的气候变暖的情况,也就是说,覆盖物减少,气温会迅速升高。 28.答案为B。柏林讨论会的结论有点令人吃惊,因为这个结论认为,浮质可能已经把全球气候变暖的情况减少了四分之三,这个数字是惊人的。 29.答案为E。文章第四段指出,“然而,柏林讨论会得出的结论是,真正的数字比这还要高”,“比这还要高”.是说比第三段推测的数字要高,也就比人们预期的要高。 30.答案为A。文章的最后一段提到了这个问题:这些气体(温室气体)在大气里不断聚积对未来气候变化的预测产生惊人的后果。 |
辅导科目名称 |
基础班 |
精讲班 |
冲刺班 |
考题预测班 |
|||||
类别 |
级别 |
课时 |
试听 |
课时 |
试听 |
课时 |
试听 |
课时 |
试听 |
AB级 |
22讲 |
40讲 |
20讲 |
10讲 |
|||||
C级 |
22讲 |
40讲 |
20讲 |
10讲 |
|||||
AB级 |
22讲 |
40讲 |
20讲 |
10讲 |
|||||
C级 |
22讲 |
40讲 |
20讲 |
10讲 |
|||||
AB级 |
22讲 |
40讲 |
20讲 |
10讲 |
|||||
C级 |
22讲 |
40讲 |
20讲 |
10讲 |
|||||
热门资料下载: |
职称英语考试论坛热贴: |
【责任编辑:育路编辑 纠错】 |
|
阅读下一篇:2011职称英语考试综合A概括大意答案及解析 |
|
|