育路教育网,一站式的学习教育平台

2013同等学力申硕英语每日一练 12月17日

来源:环球卓越 时间:2012-12-17 16:17:40

在职研究生报考条件测评

    2013年同等学力申硕英语12月17日每日一练
                 
    American society is not nap (午睡)friendly . In fact , says David Dinges , a sleep specialist at the University of Pennsylvania School of Medicine . “There ' s even a prohibition against admitting we need sleep . " Nobody wants to be caught napping or found asleep at work . To quote a proverb : ”Some sleep five hours , nature requires seven , laziness nine and wickedness eleven .“
                 
    Wrong . The way not to fall asleep at work is to take naps when you need them . “We have to totally change our attitude toward napping ,” says Dr . William Dement of Stanford University , the godfather of sleep research .
                 
    Last year a national commission led by Dement identified an " American sleep debt " which one member said was as important as the national debt . The commission was concerned about the dangers of sleepiness : people causing industrial accidents or falling asleep while driving . This may be why we have a new sleep policy in the White House . According to recent reports , president Clinton is trying to take a half hour snooze (打磕睡)every afternoon .
                 
    About 60 percent of American adults nap when given the opportunity . We seem to have “a midafternoon quiet phase ”also called " a secondary sleep gate . " Sleeping is minutes to two hours in the early afternoon can reduce stress and make us refreshed . Clearly , we were born to nap .
                 
    We Superstars of Snooze don ' t nap to replace lost shut eye or to prepare for a night shift . Rather , we “snack” on sleep , whenever , wherever and at whatever tirne we feel like it . I myself have napped in buses, cars , planes and on boats ; on floors and beds ; and in libraries , offices and museums .
                 
    1. It is commonly accepted in American society that too much sleep is ____ .
                 
    A . unreasonable       B . criminal       C . harmful        D . costly
                 
    2. The research done by the Dement commission shows that Americans ___ .
                 
    A . don ' t like to take naps
                 
    B . are terribly worried about their national debt
                 
    C . sleep less than is good for them
                 
    D . have caused many industrial and traffic accidents
                 
    3. The purpose of this article is to _____ .
                 
    A . warn us of the wickedness of napping
                 
    B . explain the danger of sleepiness
                 
    C . discuss the side effects of napping
                 
    D . convince the reader of the necessity of napping
                 
    4 . The “American sleep debt” ( Line l , Para. 3 ) is the result of ____ .
                 
    A . the traditional misconception the Americans have about sleep
                 
    B . the new sleep policy of the Clinton Administration
                 
    C . the rapid development of American industry
                 
    D . the Americans ' worry about the danger of sleepiness
                 
    5. The second sentence of the last paragraph tells us that it is _____ .
                 
    A . preferable to have a sound sleep before a night shift
                 
    B . good practice to eat something light before we 90 to bed
                 
    C . essential to make up for cost sleep
                 
    D . natural to take a nap whenever we feel the need for it
                 
    6. The author ' s attitude towards naps is _____ .
                 
    A . neutral                  B . positive                C . negative               D . objective
                 
    参考答案:
                 
    1.「答案」 A
                 
    「解析」 首先应排除C 项“有害”和D 项“代价昂贵”。文章第一段第五行中的wickedness “邪恶”不等于criminal ,而应该理解成是一种不合情理的行为。
                 
    2.「答案」C
                 
    「解析」Dement Commission 所做研究的相关结果出现在第三段。
                 
    3.「答案」D
                 
    「 解析」 文章第一段作者指出:美国是一个对午睡不友好的社会,睡觉太多会被人们说成不正常、不合情理。第二段的一个“wrong ”表明了作者的态度。第三段指出了睡眠少的危害以及引起这种危害的原因。而最后一段,作者更是用现身说法呼吁人们想睡就睡,所以该文章的目的是使读者相信午睡的必要性。
                 
    4.「答案」 A
                 
    「解析」依据文章第一段第三行、第二段第二行,说明美国人缺乏睡眠是因为美国人对睡眠的传统观念有问题。
                 
    5.「答案」D
                 
    「 解析」 最后一段作者想说明的是:我们感到需要时打磕睡是非常自然的事。
                 
    6.「答案」 B
                 
    「 解析」 从文章中可以看出,作者对“小憩”的态度是肯定的。
                 
                 

结束

特别声明:①凡本网注明稿件来源为"原创"的,转载必须注明"稿件来源:育路网",违者将依法追究责任;

②部分稿件来源于网络,如有侵权,请联系我们沟通解决。

阅读全文

一站式择校服务!【免费领取】专业规划&择校方案

*学生姓名 :
*手机号码 :
*意向专业 :
 意向院校 :
*当前学历 :
免费领取 :

评论0

“无需登录,可直接评论...”

用户评论
500字以内
发送
    在职研究生报考条件评测
    相关文章推荐
    同等学力申硕需要考试吗?
    同等学力申硕需要考试吗?

    近些年来,攻读在职研究生已经成为很多人提高自我的重要方法,我们都知道,非全日制研究生与全日制研究生一同考试,入学较难,因而同等学力申硕已经成为多数人的挑眩那么,...

    00评论2021-05-11 09:20:44

    免费咨询

    在线咨询 报考资格测评
    扫码关注
    在职研究生微信公众号二维码

    官方微信公众号

    电话咨询
    联系电话
    010-51264100 15901414202
    微信咨询
    用手机号进行搜索添加微信好友
    15901414202

    张老师

    15901414201

    张老师

    15811207920

    育小路

    一对一免费咨询

    张老师
    返回顶部