首页 课程  书店 学校  题库 论坛  网校  地方分站: 北京 | 上海 | 郑州 | 天津
职称英语考试网
新闻动态  报考指南  成绩查询  证书领取  备考经验  职称日语  考试答疑区  公共英语学友圈 
综合类 历年真题|模拟试题|学习辅导 理工类历年真题|模拟试题|学习辅导  卫生类历年真题|模拟试题|学习辅导   网络课程免费试听
地区信息

职称英语(理工类)模拟试题2

作者:   发布时间:2007-05-17 17:16:01  来源:
  • 文章正文
  • 网校课程
  • 资料下载
  • 热门话题
  • 论坛

一、单项选择题。
  1.第1部分:词汇选项
  
1.Smoking is not permitted in the office.
  A. probable
  B. possible
  C. admitted
  D. allowed
 
2.Don’t mock at the disabled.
  A. laugh at
  B. smile at
  C. look at
  D. gaze at
  
3.The motive for the attack is still unknown.
  A. result
  B. reason
  C. aim
  D. goal
  
4.What do you think of a man who neglects his wife?
  A. likes
  B. loves
  C. ignores
  D. hit
  
5.Many people were outraged by the attack.
  A. shocked
  B. frightened
  C. satisfied
  D. touched
  
6.Experts predict that life span of human could be prolonged.
  A. made longer
  B. made higher
  C. made taller
  D. made simple
  
7.There’s a long queue in front of the ticket office.
  A. crowd
  B. group
  C. line
  D. team
  8.She had readily agreed to the interview, but now she was having second thoughts.   
       A. happily
  B. willingly
  C. angrily
  D. hurry
  
9.Email has transformed the way people communicate.
  A. sped
  B. slowed
  C. changed
  D. beautify
  
10.Her forefathers went to America in the 1800s.
  A. ancestors
  B. descendants
  C. relatives
  D. heirs
  
11.The train came to an abrupt stop, making us wonder where we were.
  A. slow
  B. noisy
  C. sudden
  D. jumpy
  
12.Foreign money can be convened at this bank.
  A. altered
  B. changed
  C. bought
  D. sold
  
13.He dares to defy the authorities.
  A. disobey
  B. scold
  C. obey
  D. refuse
  
14.We embarked at Naples.
  A. get off
  B. get on
  C. get by
  D. get at
  
15.They agreed to settle the dispute by peaceful means.
  A. solve
  B. determine
  C. unite
  D. complete<script src="/zcyy/JS/wxgg.js"></script>

二、综合题。 
  1.第2部分:阅读判断 
Trees 
  1. Trees are plants that survive year after year and have a single main stem composed entirely of wood. Some kinds grow to only ten feet. Others attain heights of more than 350 feet. These giants also have stems that are as much as 100 feet in circumference (圆周). 
  2. Over 25,000 different species of tree grow around the wood, except near the North and South Poles. They all belong to one of two possible groups. They are either coniferous (松类的) or deciduous (落叶的). Coniferous trees are evergreens (常绿的), such as pine or fir, which bear needlelike foliage (子) all year long. Many deciduous trees have broad leaves, which they usually shed each year at the beginning of the cold season. 
  3. Trees provide people with a host of oils, drugs glues, candy, cloths, fuels, and well over 10,000 wooden products. Some have unique qualities that make their wood valuable for special purposes. One particular type of tree, for example, is used to make fishing rods because it is not strong but unusually flexible. Queensland walnut is used by the electrical industry in Australia, because it is almost as good an electrical insulator as rubber. One of the world most unusual trees is the teak (柚木). It is one of the heaviest of all woods, and it has the largest leaves of any tree. These enormous leaves are two feet square and their surface is so tough and coarse that cabinetmakers in India use them as sandpaper. Teakwood itself is so heavy that when a teak tree is first cut down it will not float in water. It takes three years for the ten or fifteen ton trunk to dry out enough so it will not sink. 
  4. Of all the world’s billions of living trees, the tallest is a giant redwood in California. It towers 368 feet. This redwood tree is anchored and nourished by a massive root system. It extends over three full acres. 
  
16. Trees grow every corner of the world. 
  A. Right B. Wrong C. Not mentioned 
  
17. The tallest tree in the world is 368 feet in height. 
  A. Right B. Wrong C. Not mentioned 
  
18. Teak is the heaviest tree in the world. 
  A. Right B. Wrong C. Not mentioned 
  
19. Queensland walnut can conduct electricity well. 
  A. Right B. Wrong C. Not mentioned 
  
20. Coniferous trees never shed leaves. 
  A. Right B. Wrong C. Not mentioned 
  
21. Short trees are often deciduous. 
  A. Right B. Wrong C. Not mentioned 
  
22. Redwood only grows in California. 
  A. Right B. Wrong C. Not mentioned 
  
2.第3部分:概括大意与完成句子 
What is Happiness? 
  1. The way people hold to the belief that a fun-filled, painfree life equals happiness actually reduces their chances of ever attaining real happiness. If fun and pleasure are equal to happiness then pain must be equal to unhappiness. But in fact, the opposite is true, more often than not things that lead to happiness involve some pain. 
  2. As a result, many people avoid the very attempts that are the source of true happiness. They fear the pain inevitably brought by such things as marriage, raising children, professional achievement, religious commitment, self-improvement. 
  3. Ask a bachelor why he resists marriage even though he finds dating to be less and less satisfying. If he is honest he will tell you that he is afraid of making a commitment (应承担的义务). For commitment is in fact quite painful. The single life is filled with fun, adventure, and excitement. Marriage has such moments, but they are not its most distinguishing features. 
  4. Couples with infant children are lucky to get a whole nights sleep or three-day vacation. I dont know parent who would choose the word fun to describe raising children. But couples who decide not to have children never know the joys of watching a child grow up or of playing with a grandchild. 
  5. Understanding and accepting that true happiness has nothing to do with fun is one of the most liberating realizations. It liberates time: now we can devote more hours to activities that can genuinely increase our happiness. It liberates money: buying that new car or those fancy clothes that will do nothing to increase our happiness now seems pointless. And it liberates us from envy: we now understand that all those who are always having so much fun actually may not be happy at all. 
  
23. Paragraph 1 ______. 
  
24. Paragraph 2 ______. 
  
25. Paragraph 4 ______. 
  
26. Paragraph 5 ______. 
  
        A. The reason of marriage 
  B. Pain and happiness 
  C. Kinds of liberating realizations 
  D. Joys of raising a child 
  E. Fear to true happiness 
  F. Seeking happiness 
  
27. Raising children is ______. 
  
28. The bachelor resists marriage chiefly because of ______. 
  
29. Envy sometimes stem from ______. 
  
30. Happiness often ______ with pain. 
  
        A. goes hand in hand 
  B. his reluctance to take on responsibilities 
  C. hatred 
  D. misunderstanding 
  E. a rewarding task 
  F. a moral duty  

3.第4部分:阅读理解 第一篇  
Water  
  Humanity uses a little less than half the water available worldwide. Yet occurrences of shortages and droughts (干旱) are causing famine and distress in some areas, and industrial and agricultural by-products are polluting water supplies. Since the worlds population is expected to double in the next 50 years, many experts think we are on the edge of a widespread water crisis.  
  But that doesnt have to be the outcome. Water shortages do not have to trouble the world-if we start valuing water more than we have in the past. Just as we began to appreciate petroleum more after the 1970s oil crises, today we must start looking at water from a fresh economic perspective. We can no longer afford to consider water a virtually free resource of which we can use as much as we like in any way we want.  
  Instead, for all uses except the domestic demand of the poor, governments should price water to reflect its actual value. This means charging a fee for the water itself as well as for the supply costs.  
  Governments should also protect this resource by providing water in more economically and environmentally sound ways. For example, often the cheapest way to provide irrigation (灌溉) water in the dry tropics is through small-scale projects, such as gathering rainfall in depressions (凹地) and pumping it to nearby cropland.  
  No matter what steps governments take to provide water more efficiently, they must change their institutional and legal approaches to water use. Rather than spread control among hundreds or even thousands of local, regional, and national agencies that watch various aspects of water use, countries should set up central authorities to coordinate water policy.  
  
31. What is the real cause of the potential water crisis? ________.  
  A. Only half of the worlds water can be used.  
  B. The world population is increasing faster and faster.  
  C. Half of the worlds water resources have been seriously polluted.  
  D. Humanity has not placed sufficient value on water resources.  
  
32. As indicated in the passage, the water problem ________.  
  A. is already serious in certain parts of the world  
  B. has been exaggerated by some experts in the field  
  C. poses a challenge to the technology of building reservoirs  
  D. is underestimated by government organizations at different levels  
  
33. According to the author, the water price should ________.  
  A. be reduced to the minimum  
  B. stimulate domestic demand  
  C. correspond to its real value  
  D. take into account the occurrences of droughts  
  
34. The author says that in some hot and dry areas it is advisable to ________.  
  A. build big lakes to store water  
  B. construct big pumping stations  
  C. build small and cheap irrigation systems  
  D. channel water from nearby rivers to cropland  
  
35. In order to raise the efficiency of the water supply, measures should be taken to ________.  
  A. guarantee full protection of the environment  
  B. centralize the management of water resources  
  C. increase the sense of responsibility of agencies at all levels  
  D. encourage local and regional control of water resources  
  
4.第4部分:阅读理解 第二篇  
The Appearance of Woman  
  All research to date on body image shows that women are much more critical of their appearance than men-much less likely to admire what they see in the mirror. Up to 8 out of 10 women are dissatisfied with their reflection, and more than half may see a distorted image.  
  Men looking in the mirror are more likely to be either pleased with what they see or indifferent. Research shows that men generally have a much more positive body image than women-if anything, they may tend to over-estimate their attractiveness. Some men looking in the mirror may literally not see the flaws in their appearance.  
  Why are women so much more self-critical than men? Because women are judged on their appearance more than men, and standards of female beauty are considerably higher and more inflexible. Women are continually bombarded with images of the "ideal" face. And constant exposure to idealized images of female beauty on TV, magazines and billboards makes exceptional good looks seem normal and anything short of perfection seem abnormal and ugly. It has been estimated that young women now see more images of outstandingly beautiful women in one day than our mothers saw throughout their entire adolescence.  
  Also, most women are trying to achieve the impossible: standards of female beauty have in fact become progressively more unrealistic during the last century. In 1917, the physically perfect woman was about 5ft 4in tall and weighed nearly 10 stone. Even 25 years ago, top models and beauty queens weighed only 8% less than the average woman, now they weigh 23% less. The current media ideal for women is achievable by less than 5% of the female population-and thats just in terms of weight and size. If you want the ideal shape, face etc., its probably more like 1%.  
  
36. The main purpose of the passage is to _______.  
  A. explain a phenomenon  
  B. compare two facts  
  C. make a suggestion  
  D. strengthen a current theory  
  
37. The difference between men and women when they look into the mirror is that _______.  
  A. women stay longer before the mirror than men  
  B. women feel more comfortable about their appearance than men  
  C. women, more than men, come away from the mirror feeling unsatisfied    
       D. womens looks before the mirror appear more distorted than mens  
  
38. The phrase "bombarded with" (Para. 3.could best be replaced by _______.  
  A. denied  
  B. doubtful of  
  C. very proud of  
  D. influenced by  
  
39. Which of the following can be inferred about the physically perfect woman in 1917? _______.  
  A. She was not very much different from the average woman  
  B. She was hardly achievable by the female population  
  C. She looked into the mirror more often than women today  
  D. She was regarded perfect only in terms of her face  
  
40. Todays perfect woman is achievable, in terms of every physical aspect, by which of the following percentage of the female population? _______.  
  A. 23  
  B. 8  
  C. 5  
  D. 1   

  
  5.第4部分:阅读理解 第三篇
Language
  Language is and should be a living thing, constantly enriched with new words and forms of expression. But there is a vital distinction between good developments, which add to the language, enabling us to say things we could not say before, and bad developments, which subtract from the language by rendering it less precise. A vivacious, colorful use of words is not to be confused with mere slovenliness①. The kind of slovenliness in which some professionals deliberately indulge is perhaps akin② to the cult③ of the unfinished work, which has eroded most of the arts in our time. And the true answer to it is the same that art is enhanced, not hindered, by discipline. You cannot carve satisfactorily in butter.
  The corruption of written English has been accompanied by an even sharper decline in the standard of spoken English. We speak very much less well than was common among educated Englishmen generation or two ago.
  The modern theatre has played a baneful part in dimming our appreciation of language. Instead of the immensely articulate dialogue of, for example, Shaw (who was also very insistent off good pronunciation), audiences are now subjected to streams of barely literate trivia④, often designed, only too well, to exhibit "lack of communication", and larded with the obscenities and grammatical errors of the intellectually impoverished. Emily Post once advised her readers: "The theatre is the best possible place to hear correctly-enunciated speech." Alas, no more. One young actress was recently reported to be taking lessons in how to speak badly, so that she should fit in better.
  But the BBC is the worst traitor. After years of very successfully helping to raise the general standard of spoken English, it suddenly went into reverse. As the head of the pronunciation unit coyly put it: "In the 1960s the BBC opened the field to a much wider range of speakers." To hear a BBC disc jockey talking to the latest ape-like pop idol is a truly shocking experience of verbal squalor⑤. And the prospect seems to be of even worse to come. School teachers are actively encouraged to ignore little Johnnys incoherent grammar, atrocious spelling and haphazard punctuation, because worrying about such things might inhibit his creative genius.
  
        Notes:
  ①slovenliness n. 不修边幅,马虎
  ②akin a. 同族的,相似的
  ③cult n. 崇拜
  ④trivia n. 琐事
  ⑤squalor n. 肮脏;悲惨
  
41. The writer relates linguistic slovenliness to tendencies in the arts today in that both_________.
  A. occasionally aim at a certain degree of fluidity
  B. from time to time show concern for the finishing touch
  C. appear to shun perfection
  D. may make use of economical short cuts
  
42. What does the writer say has happened to spoken English today? ___________.
  A. Writing problems are not reflected in poor oral expression.
  B. On the whole, people dont mind making mistakes.
  C. Educated Englishmen now are less communicative than they were in the past.
  D. Like written English, it has undergone a noticeable change for the better.
  
43. What effect is the modern theatre said to have had on language? ___________.
  A. It has become an important factor in reform.
  B. It has made us more aware of subtleties in language.
  C. It has exerted a welcome and positive influence.
  D. It has had a ruinous effect.
  
44. The author says that the dialogue in Shaws plays is noted for___________.
  A. refined presentation of Shaws ideas
  B. remarkable outspokenness
  C. being outstandingly well expressed
  D. insistence on good pronunciation
  
45. Many modern plays, the author finds, contain speeches which___________.
  A. are incoherent and linguistically objectionable
  B. are far too difficult for most people to follow
  C. unintentionally shock the audience
  D. deliberately try to hide the playwrights intellectual inadequacies
  
6.第5部分:补全短文
Moon Exploration
  Many people wonder why some men want to live on the moon. (46) _______. It is a silent place, where the weather is hot and sunny or cold and dark. Its surface is dull and almost colourless. There are no lakes, rivers, or plants to provide beauty. (47) _______. Astronauts on the moon certainly miss the comfort of life on earth. But man has always moved to new frontiers. Every pioneer in a new land has faced danger and hardship.
  Some scientists hope that continued work will be done on the moon. Many experiments will be done there more easily. (48) _______. Matter can be heated to very high temperatures without chemical change when it is in a vacuum. Air, dust, and clouds cannot block mans view of space from the mood. The very high or very low temperatures and low gravity on the moon will be used for many experiments. One very important use of the moon will be to launch spacecraft.
  Man might be able to learn much about his own body by living on the moon. (49) _______. Man would be in control of the community of life in which he lives. Bacteria could be removed from the air in this community.
  Gravity is one thing that would not be under mans control. Some scientists believe the low gravity of the moon would be healthful for man. The heart would not have to work so hard. The body would need less energy to move than it does on the earth. (50) _______. Much exercise would probably be needed to keep the body in good condition.
  
A. He would be living in a habitat that he made for himself.
  
B. However, the human body might change during long stays on the moon.
  
C. But man cannot live there happily and comfortably.
  
D. It is probably not the kind of place where most men would choose to live.
  
E. A simple walk on the moons surface is filled with danger.
  
F. Some large experiments are very easy to do in a vacuum.
  
7.第6部分:完形填空
Radiation
  Space is a (51) ______ place, not only because of meteors but also because of rays from the sun and other stars. The atmosphere again (52) ______ our protective blanket on earth. Light gets through, and this is (53) ______ for plants to make the food which we eat. Heat, too, makes our environment endurable. (54) ______ kinds of rays come through the air from outer space, but enormous quantities of radiation from the sun are screened off. As soon as men leave the atmosphere they are (55) ______ to this radiation but their spacesuits or the walls of their spacecraft, if they are inside, do prevent a lot of radiation damage.
  Radiation is the greatest known danger to explorers in space. The unit of radiation is called "rem". Scientists have (56) ______ to think that a man can (57) ______ far more radiation than 0.1 rem (58) ______ being damaged; the figure of 60 reins has been agreed on. The trouble is that it is extremely difficult to be sure about radiation damage-a person may feel perfectly (59) ______, but the cells of his or her sex organs may be (60) ______, and this will not be discovered (61) ______ the birth of deformed children or even grandchildren. Missions of the Apollo flights have had to cross belts of high radiation and, during the outward and return journeys, the Apollo crew accumulated a large amount of rems. (62) ______, no dangerous amounts of radiation have been reported, but the Apollo missions have been quite (63) ______. We simply do not know yet how men are going to get on when they spend weeks and months outside the protection of the atmosphere, working in a space laboratory. Drugs might help to (64) ______ the damage done by radiation, but no really (65) ______ ones have been found so far.
  
        Notes:
  ①meteor n. 流星
  ②deformed a. 畸形的
  
51. A. interesting    B. dangerous    C. safe    D. mysterious
  
52. A. acts as      B. is used      C. become      D. grow
  
53. A. essential      B. pleasant      C. critical      D. dependent
  
54. A. All      B. Various      C. Many      D. Much
  
55. A. harmed      B. protected      C. exposed      D. covered
  
56. A. reason      B.      C. explanation      D. excuse
  
57. A. deal with    B. put up with    C. cope with    D. absorb
  
58. A. with      B. before      C. when      D. without
  
59. A. bad      B. sick      C. well      D. safe
  
60. A. burnt      B. damaged      C. hurt      D. destroyed
  
61. A. until      B. before      C. after      D. while
  
62. A. So far      B. Now      C. However      D. But
  
63. A. long      B. difficult C. short      D. challenging
  
64. A. increase      B. fall      C. solve      D. decrease
  
65. A. effective      B. efficient      C. reliable      D. trustful
  

一、单项选择题。
  
1.「正确答案」 D
   「答案解析」 permit:允许,与allow意思一样。possible:可能的。probable:可能的。admit:承认。I admit that I do make a mistake. 我承认我确实犯了个错误。
  
2.「正确答案」 A
  「答案解析」 mock at:嘲弄,嘲笑。laugh at:嘲笑。smile at:朝…微笑。look at:看……。gaze at:凝视。He gazed at her for a few minutes. 他盯着她看了好几分钟。
  
3.「正确答案」 B
   「答案解析」 motive:动机,原由。reason:原因。二者意思相近。result:结果。aim:目的。goal:目标。
  
4.「正确答案」 C
   「答案解析」 neglect:忽略,忽视。ignore:忽视。like:喜欢。love:爱。hit:敲打。
  
5.「正确答案」 A
  「答案解析」 outrage:使震惊,与shock意思相近。frighten恐吓。satisfy:使满意。touch:使感动。Some people were touched by the movie. 一些人被这部电影打动。
  
6.「正确答案」 A
  「答案解析」 prolong:延长,即make longer的意思。其余项均不符。
  
7.「正确答案」 C
   「答案解析」 queue:队。line:队。crowd:人群。group:组。team:军队、球队等。
  
8.「正确答案」 B
   「答案解析」 readily:乐意地。willingly:愿意地、欣然的。happily:开心地。angrily:生气地。hurry:匆忙地。
  
9.「正确答案」 C
   「答案解析」 transform:改变,改观。用change替代可表达出“改变”之意。speed:加快,加速。slow:减速。beautify:美化。beautify the country:美化国家。
  
10.「正确答案」 A
 「答案解析」 forefather:祖先。ancestor:祖先。descendant:子孙、后裔。relative:亲戚。heir:继承人。He is the only heir of the family. 他是这个家族的唯一继承人。
  
11.「正确答案」 C
 「答案解析」 abrupt:突然,猛然。sudden:突然。slow:慢的。noisy:嘈杂的。jumpy:跳动的,神经过敏的。She seems very jumpy recently. 她最近好像情绪很不稳定。
  
12.「正确答案」 B
 「答案解析」 convert:兑换。用change“换”来替换不改变意思。alter:改变。The village has altered a lot these years. 这个村庄这些年来改变了许多。buy:买。sell:卖。
  
13.「正确答案」 A
 「答案解析」 defy:违抗、蔑视。有不服从之意,用disobey代替,原意不变。scold:责备。The boy was scolded for being late. 小男孩因迟到挨批评了。obey:服从。refuse:拒绝。
  
14.「正确答案」 B
 「答案解析」 embark:上(车,船)。get off:下(车等)。get on:上(车等)。get by:通过。I’m not good at maths,but I get by. 我数学不是很好,但我通过考试了。get at到达(某地)。
  
15.「正确答案」 A
 「答案解析」 settle:解决。solve:解决。determine:决定。unite:统一。to unite the island and the mainland 统一小岛和大陆。complete:完成。
  
二、综合题。
  「正确答案」 16-22 BABBACC
  「答案解析」 
16. 答案:B
  解析:句意是:树生长在世界的每个角落。文中第2段首句提到除了北极和南极之外都有树生长着。
  
17. 答案:A
  解析:句意是:世界上最高的树高达368尺,文章最后一段提到。
  
18. 答案:B
  解析:句意是:柚木树是世界上最重的树木,文中第3段中提到它是世上最重的树之一,而非最重的。
  
19. 答案:B
  解析:句意是:Queensland walnut能很好地导电。文中第3段提到它像橡胶一样是种很好的绝缘材料,而非导电材料。
  
20. 答案:A
  解析:句意是:常青树从来不掉叶子。文中第2段中关于常青树的解释中就提到。
  
21. 答案:C
  解析:句意是:矮的树木通常是落叶树,文中并未提及。
  
22. 答案:C
  解析:句意是:Redwood只生长在加利福利亚。文章最后提到生长在加州的Redwood是世上最高的,而并没提到只生长在那里。 
  「正确答案」 23-26  BEDC       27-30  EBDA
  「答案解析」 
23. 答案:B
  解析:这段谈到幸福和痛苦的关系以及人们的观点。
  
24. 答案:E
  解析:第1句即是中心句。
  
25. 答案:D
  解析:这一段是举例说明抚养孩子的乐趣。
  
26. 答案:C
  解析:这一段讲的是理解了真正的幸福与乐趣并无多大关系后几种心态的解放。
  
27. 答案:E
  解析:第4段这个例子就是说明抚养孩子的艰辛以及乐趣,是一件有回报的事情。
  
28. 答案:B
  解析:第3段中提到真正的原因是他害怕承诺。
  
29. 答案:D
  解析:最后一段提到一旦理解之后,就可以不会再妒忌别人,那么可推断妒忌有时来自误解。
  
30. 答案:A
  解析:整个文章都在说明幸福和痛苦是不可分割的。
  
3.
  「正确答案」
  31-35    DACCB
  
「答案解析」
  
31. 答案:D
  解析:第二段第二句话说“如果我们比以前更加重视水资源的话,那么水资源短缺不一定会困扰人类”。所以(D)“人类对水资源的价值没有给予足够的重视”是正确的。
  
32. 答案:A
  解析:第一段第二句话告诉我们,“水资源短缺和干旱已经在有些地区导致了饥荒和痛苦,而且工业和农业的副产品也在污染水源”,所以(A)“在有些地区已经非常严重”是本题的正确答案。
  
33. 答案:C
  解析:在文中第三段作者提到除了供给穷人用水外,政府应该给水定价来反映水的真实价值,所以(C)“与水的真实价值一致”是正确的。
  
34. 答案:C
  解析:注意此处,第四段的第二句话“dry tropics”(干旱的热带地区)即指本题题干中所指的又干又热的地区,所以在这些地区可以修建一些小型的工程,比如把雨水注到凹地中再抽到附近的庄稼地中,所以(c)“修建一些小的和便宜的灌溉系统”是正确答案。
  
35. 答案:B
  解析:文中最后一段告诉我们,“我们不能把对水的控制分散在成百上千的当地或地区机构中,而应该对水的管理中央集权,来统一协调用水”。
  「
正确答案」 36-40   ACDAD
  「答案解析」 
36. 答案:A
  解析:该题要求理解作者写这篇文章的主要目的。在第一、二段中,作者指出,女人对自己的容貌比起男人来更为苛刻;接着在第三、四段中,作者解释了造成这种现象的原因,即女人不断受到来自媒体的美女形象的影响以及女人对美貌不切实际的追求。因此,答案应选A.
  
37. 答案:C
  解析:该题要求理解第一、二段的内容。大多数女人不满意她们在镜子中的形象,而男人对自己的容貌持乐观的态度。因此,答案应选C.
  
38. 答案:D
  解析:该题要求从上下文推测词义。作者在第三段解释了女人对相貌挑剔的原因之一,即今天的妇女日益受到来自媒体有关理想的妇女形象的影响。因此,选项D为正确答案。
  
39. 答案:A
  解析:从第四段可以看出,女性美貌的标准变得越来越不切实际,离一般女人的标准越来越远。在1917年,一位体形完美的女人的身高是五英尺四寸,体重达到十个英石;即使25年前,名模和选美冠军的体重与一般女人的只相差8%。因此,我们可以推断,1917年的体形完美的女人与一般的女人没有多大差别。答案应选A.
  
40. 答案:D
  解析:该题要求理解第四段最后两句话。目前媒体中宣扬的美女标准只有5%的妇女能够达到,而这只是在体重和身高方面;如果要在体形和脸蛋方面达到美女的标准,那么很有可能只有l%的妇女能达到这样的标准,因此答案为D.
  
「正确答案」 41-45  CBDCA
  「答案解析」 
41. 答案:C
  解析:此题为推断题。作者把the kind of slovenliness和the cult of unfinished work对比,又说后者erode most of the arts in our time,可见两者都是负面的、破坏的,故选C.
  
42. 答案:B
  解析:此题为细节题。第二段说到even sharper decline in the standard of English,最后一段说连老师也被鼓励去忽略这些错误,所以选B.
  
43. 答案:D
  解析:此题为词义题。第三段第一句话提到baneful infuence,意为“恶劣影响”,故选D.
  
44. 答案:C
  解析:此题为细节题。原文提到“immensely articulate dialogue……”同C项意思相符。注意D项是指Shaw本人观点,非其作品。
  
45. 答案:A
  解析:此题为细节题。参见第三段第二句话。
  
6.
  「正确答案」 46-50   DEFAB
  「答案解析」 
46. 答案:D
  解析:这段讲的是月球上的一些情况,第1句讲到许多人不明白为什么有人想住到月球上去。那么为什么会有这样的疑惑呢?从后面几句看,是因为他们认为月球是不适合人居住的,D即是这个意思。
  
47. 答案:E
  解析:前几句都是月球上的情况,那么在这种情况下即使一小步也是很危险的,这是很合情合理的。
  
48. 答案:F
  解析:这段主要讲的是科学实验,从后一句可看出这句应讲的是在真空情况下做实验是容易的。
  
49. 答案:A
  解析:这段讲的是人类有可能住在月球上。这段用的都是虚拟的语气,那么A是最合适的。
  
50. 答案:B
  解析:这段讲的是引力对人的制约。前几句讲的是科学家认为引力有利的几点,最后一句提到人们需要更多的锻炼来保持好状态,那么中间应是转折句。B即是。

「正确答案」 
  51-55    BAABC
  56-60    ABDCB
  61-65   AACDA
  「答案解析」
 51. 答案:B
  解析:从下文看,这里指太空是一个很危险的地方,interesting和mysterious不符合下文意思。
  
52. 答案:A
  解析:act as:充当…。固定搭配。
  
53. 答案:A
  解析:光是植物生长的必不可少的因素,因此只能用essential.
  
54. 答案:B
  解析:various:各种各样的。其余几项不符,all体现不了种类的不同之意。
  
55. 答案:C
  解析:be exposed to sth:接触…。固定搭配。
  
56. 答案:A
  解析:reason有“理由”之意,explanation:解释。excuse:借口。
  
57. 答案:B
  解析:put up with:忍受。这句话是说明人可以承受一定程度的幅射。
  
58. 答案:D
  解析:这里是说在这个范围内人们可以不受到伤害。
  
59. 答案:C
  解析:feel well:感觉良好,从下句可以看出人表面感觉良好,但其实已经受到损伤。
  
60. 答案:B
  解析:见59题解释。
  
61. 答案:A
  解析:not……until:直到…才。
  
62. 答案:A
  解析:so far:迄今为止,从下文看最符题意。
  
63. 答案:C
  解析:这句说的是“阿波罗”在太空中的旅行是很短的,所以才没有很大的伤害。
  
64. 答案:D
  解析:药品可以减少伤害。
  
65. 答案:A
  解析:effective:有效的。efficient:有效率的。reliable:可靠的。<script src="/zcyy/JS/wxgg.js"></script>

辅导科目名称

基础班

精讲班

冲刺班

考题预测班

类别
级别
课时
试听
课时
试听
课时
试听
课时
试听
AB级
22讲
40讲
20讲
10讲
C级
22讲
40讲
20讲
10讲
AB级
22讲
40讲
20讲
10讲
C级
22讲
40讲
20讲
10讲
AB级
22讲
40讲
20讲
10讲
C级
22讲
40讲
20讲
10讲
热门资料下载:
职称英语考试论坛热贴:
【责任编辑:佳媚  纠错
外语培训咨询电话:010-51294614
                       MORE>>
 考试科目辅导
                       更多>>