首页 课程  书店 学校  题库 论坛  网校  地方分站: 北京 | 上海 | 郑州 | 天津 | 山东
报名咨询热线:010-51268840、51268841
职称英语考试网
新闻动态  报考指南  成绩查询  证书领取  备考经验  职称日语  考试答疑区  学友圈  热门下载
综合类 历年真题|模拟试题|学习辅导 理工类历年真题|模拟试题|学习辅导  卫生类历年真题|模拟试题|学习辅导   网络课程免费试听
地区信息

2011年职称英语考试临考补全短文精选题(1)

作者:   发布时间:2011-03-11  来源:网络
  • 文章正文
  • 网校课程
  • 资料下载
  • 热门话题
  • 论坛
[an error occurred while processing this directive]

    下面是职称英语补全短文题,育路教育网特别为您搜集整理,内容如下:

  补全短文(第46~50题,每题2分,共10分)

  阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后面有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放回文章原有位置,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相应的位置上。

  The Joy of Living Alone

  More and more Americans are living alone.Some live alone because of divorce or the death of a partner.——(46)According to a recent U.S.census(人口普查),25 percent of all households in the U.S.are made up of just one person.This is a dramatic change from the extended families of just a couple of generations ago.

  The typical person living alone is neither old nor lonely.——(47)The majority of these people have chosen to live alone.They are responding to decreasing social pressure to get married and have a family.

  It’s now socially acceptable,even fashionable,to live alone.As people get better jobs and become financially independent,it becomes possible for them to maintain a one.Person household.——(48)However, people who do get married are marrying at a later age and divorcing more often.

  The number one reason given by most people for living alone is that they simply enjoy doing what they want when they want to do it.“Living alone is a luxury,”says Nina Hagiwara, “Once you do it,you can’t ever go back to living with others.’’David C’Debaca, agrees.________ (49)

  Children think that being grown up means being able to do exactly as they please.

  ________ (50)The chance to discover whether that freedom is as wonderful as it sounds is a chance more and more Americans are taking.

  A There’s more pressure to get married nowadays

  B The growing number of women with good jobs has done much to increase the number of people living alone.

  C However, even more people are living alone because they have chosen to.

  D It seems that many grown-ups today are realizing that childhood dream

  E In fact,a quarter of the 23 million single people in the U.S.are under the age of 35

  F He says,“I like being by myself.”

  答案解析

  46.C 第一段的第一句讲的是:越来越多的人过着单身的生活。第二句是讲过单身生活的原因。C也是一种过单身生活的原因。因此填入c是连贯的。

  47.E 第二段的第一句讲的是:一个典型的过单身生活的人既非年长,也非孤独。这是主题句。主题句后面应是具体r的说明。E是具体的说明,因而是正确的答案。

  48.B B是合适的选择,因为上一句是这么说的:随着人们能找到更好的工作,经济上变得更加独立,他们就越有可能保持住单人的家庭。

  49.F 上一句是Nina Hagiwara说的话,David C'Debaca表示同意。下面是他说的话,因而F是合适的选择。

  50.D 最后一段的第一句是这么说的:儿童认为,长大意味着想干什么就干什么。D说的是:似乎今天许多大人正在实现这种童年时的梦想。

  You Need Courage!

  Shortly after I began a career in business,I learned that Carl Weatherup,president of PepsiCo(百事可乐公司),was speaking at the University of Colorado.I tracked down the person handling his, schedule and managed to get myself an appointment._________ (46)

  So there 1 was sitting outside the university’s auditorium,waiting for the president of PepsiCo.I could hear him talking to the students…and talking,and talking._________ (47)He was now five minutes over, which dropped my time with him down to 10 minutes.Decision time.

  I wrote a note on the back of my business card,reminding him that he had a meeting.“You have a meeting with Jeff Hoye at 2:30 pm.”I took a deep breath,pushed open the doors of the auditorium and walked straight up the middle aisle(过道)toward him as he talked.Mr.Weatherup stopped._________ (48)Just before I reached the door, I heard him tell the group that he was running late.He thanked them for their attention,wished them luck and walked out to where 1 was now sitting,holding my breath.

  He looked at the card and then at me.“Let me guess.”he said.“You’re Jeff.”He smiled._________ (49)He spent the next 30 minutes offering me his time,some wonderful stories that I still use,and an invitation to visit him and his group in New Y_0rk.But what he gave me that I value the most was the encouragement to continue to do as I had done._________ (50)When things need to happen,you either have the nerve to act or you don’t.

  A I began breathing again and we grabbed(霸占)an office right there at school and closed the door.

  B As I sat listening to him,I knew that I could trust him,and that he deserved every bit of loyalty I could give to him.

  C I became alarmed:his talk wasn’t ending when it should have.

  D He said that it took nerve for me to interrupt him,and that nerve was the key tO SUCCESS in the business world.

  E 1 was told,however,that he was on a tight schedule and only had 1 5 minutes available after his talk to the business class.

  F I handed him the card then I turned and walked out the way I came.

  答案解析

  46.E文章的第一段谈到,“我”得知百事公司的老总要在科罗拉多大学讲学,就设法得到了约见他的机会。接下去应该是E,这是一个转折,“我”虽然得到了约见他的机会,但在他作完演讲之后却只有15分钟的时间。所以,在第二段的开头才会出现:“我”在大学礼堂外面等候的描述。E与前后连贯,所以是答案。

  47.C第二段开头描述“我”在礼堂外面等候的情况。第二个句子谈到,“我”能听到他给学生们讲话,他讲啊讲……最后一个句子提到,他已经超过了五分钟了。在第二句和最后一句之间应该是C,“我大为吃惊,他该停的时候没停”。

  48.F第三段讲“我”在名片后面写了个便条提醒他还有个约会,然后推开门,向他走去。接下去很自然应该是F,把名片递给他。

  49。A第四段谈到,百事的老总看了看名片,又看了看我,……他笑了。他笑了,说明他同意和我谈话,所以,接下去应该是A。

  50.D第五段第二个句子谈到,他所给“我”的也是“我”最珍视的,就是他鼓励“我”继续按照“我”做过的作法做。“我”作过的做法就是有胆量打断一个总裁的演讲,所以,接下去应该是D,是总裁对“我”所作鼓励的具体内容。

辅导科目名称

基础班

精讲班

冲刺班

考题预测班

类别
级别
课时
试听
课时
试听
课时
试听
课时
试听
AB级
22讲
40讲
20讲
10讲
C级
22讲
40讲
20讲
10讲
AB级
22讲
40讲
20讲
10讲
C级
22讲
40讲
20讲
10讲
AB级
22讲
40讲
20讲
10讲
C级
22讲
40讲
20讲
10讲
热门资料下载:
职称英语考试论坛热贴:
【责任编辑:育路编辑  纠错
[an error occurred while processing this directive]
外语培训咨询电话:010-51294614
                       MORE>>
[an error occurred while processing this directive]
 考试科目辅导
                       更多>>
[an error occurred while processing this directive]