育路成人高考网
首页 > 成人高考 > 成人三级英语 > 成人三级英语考试辅导

2016年成人英语三级学位统考阅读理解练习6

2016-08-24 22:32:48 来源:考试吧

   2016年成人英语三级马上开始网上报名了,还没复习好的同学,小编整理了一些成人英语三级复习资料,希望帮助考生提高成绩!

  2016年成人英语三级考试阅读理解习题解析

  People have wondered for a long time how their personalities and behaviors are formed. It is not easy to explain why one person is intelligent and another is not, or why one is cooperative and another is competitive.

  Social scientists are, of course, extremely interested in these types of questions. They want to explain why we possess certain characteristics and exhibit certain behaviors. There are no clear answers yet, but two distinct schools of thought on the matter have developed. As one might expect, the two approaches are very different from one another, and there is a great deal of debate between proponents of each theory. The controversy is often referred to as “nature / nurture”.

  Those who support the "nature" side of the conflict believe that our personalities and behavior patterns are largely determined by biological and genetics(遗传学)factors. That our environment has little, if anything, to do with our abilities, characteristics, and behavior is central to this theory. Taken to an extreme, this theory maintains that our behavior is predetermined to such a degree that we are almost completely governed by our instincts.

  Proponents of the “nurture” theory, or, as they are often called, behaviorists, claimed that our environment is more important than our biologically based instincts in determining how we will act. A behaviorist, B. F. Skinner, sees humans as beings whose behavior is almost completely shaped by their surroundings. The behaviorists’view of the human being is quite mechanistic; they maintain that, like machines, humans respond to environmental stimuli(刺激)as the basis of their behavior.

  Either of these theories cannot yet fully explain human behavior. In fact, it is quite likely that the key to our behavior lies somewhere between these two extremes. That the controversy will continue for a long time is certain.

  1. Which one of the following statements would supporters of the "nature" theory agree with?

  A. A person’s instincts have little effect on his action.

  B. Environment is important in determining a person’s behavior and personality.

  C. Biological reasons have a strong influence on how we act.

  D. The behaviorists’ view correctly explains how we act.

  2. Which one of the following statements would proponents of the “nurture” theory agree with?

  A. A person’s character is greatly influenced by his environment.

  B. behaviorist theory is not correct.

  C. Biologically based instincts are important in how we act.

  D. Environment has little to do with behavior.

  3. B.F. Skinner ______.

  A. supports the nature theory

  B. believes in the importance of genes in determining personality

  C. thinks the environment plays an important role in determining character

  D. believes instincts govern behavior

  19. Concerning the nature / nurture controversy, the writer of this article ______.

  A. supports the nature theory

  B. supports the nurture theory

  C. believes both are completely wrong

  D. thinks that the correct explanation of human behavior will take ideas from both theories

  20. In the United States, Black people often score below White people on intelligence tests. With this in mind, which one of the following statements is NOT TRUE?

  A. Nature proponents would say that Whites are genetically superior to Blacks.

  B. Supporters of the nature theory would say that Whites score well because they have a superior environment.

  C. Behaviorists would say that Black often lack the educational and environmental advantages that Whites enjoy.

  D. Nurture proponents would disagree that Blacks are biologically inferior to Whites.

  1.[答案]C

  【精析】从文章第三段开头"Those who support the ”nature“ side of the conflict believe that our personalities and behavior patterns are largely determined by biological and genetics(遗传学)factors."可知C是正确答案。

  2.[答案]A

  【精析】从文章第四段中"Proponents of the "nurture" theory, or, as they are often called, behaviorists, claimed that our environment is more important than our biologically based instincts in determining how we will act."可知在持"nurture"理论观点的人看来,环境决定我们的行为。因此选A.

  3.[答案]C

  【精析】从第四段中"B. F. Skinner, sees humans as beings whose behavior is almost completely shaped by their surroundings."此题关键是读出被动句和shape的意思。文中的shape(塑造)与选项中的"play an important role in determing"同义替换。

  4.[答案]D

  【精析】从文中第五段"In fact, it is quite likely that the key to our behavior lies somewhere between these two extremes."可知D正确。

  5.[答案]B

  【精析】选项中的B是赞成“天性”学说的人认为美国人取得高分是因为他们处的环境比较优越,这与其生物和遗传对人的影响较大的观点相冲突。故选B.

分享到:

育路成人高考网

育路版权与免责声明

①凡本网注明稿件来源为"原创"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属本网所有。任何媒体、网站或个人转载、链接转贴或以其他方式复制发表时必须注明"稿件来源:育路网",违者本网将依法追究责任;

②本网部分稿件来源于网络,任何单位或个人认为育路网发布的内容可能涉嫌侵犯其合法权益,应该及时向育路网书面反馈,并提供身份证明、权属证明及详细侵权情况证明,育路网在收到上述法律文件后,将会尽快移除被控侵权内容。

育路成人高考网

咨询热线
010-51297401

咨询热线
188-1088-6235