育路成人高考网
首页 > 成人高考 > 成人三级英语 > 成人三级英语考试辅导

2016年成人英语三级学位统考阅读理解练习5

2016-08-24 22:32:07 来源:考试吧

   2016年成人英语三级马上开始网上报名了,还没复习好的同学,小编整理了一些成人英语三级复习资料,希望帮助考生提高成绩!

  2016年成人英语三级考试阅读理解习题解析

  While a new school term is about to begin, perhaps we should reconsider the matter of examinations. In July, two writers (Letters to the Editor) praised the cancellation of exams because they believe "tests don't tell the whole story."

  As a teacher who has worked in four countries, I have had the experience that a student who earns good marks is generally a good student, and that a student's final mark in a subject is usually a grade average of the year's work. Of course there are exceptions, but they do not have the frequency that would give an unfair picture of a student's ability.

  The simple fact is that proper class work, diligent exam studies and good marks are almost certain indicators or a student's future performance. The opposite, almost certainly, incompetence.

  There is no acceptable substitute for competition and examination of quality. How can teachers and future officials determine what a student has learned and remembered? Should we simply take the student's word for it? Any institution that "liberates" students from fair and formal exams is misguided, if not ignorant. And surely the "graduates" of such institutions will lack trustworthiness, not to mention being rejected by foreign universities for graduate or other studies.

  When all is said and done, I sense that a fear of failure and a fear of unpleasant comparisons with others is at the bottom of most ban exams talk. Excellence and quality fear nothing. On the contrary, they seek competition and desire the satisfaction of being the best.

  1. Which of the following will the author of this passage agree with?

  A. Tests are not effective in measuring the students'abilities.

  B. Tests are an effective measure of the students'abilities.

  C. Tests can only measure some of the students'abilities.

  D. Tests may not be useful for measuring students'abilities.

  2. The two writers mentioned in the first paragraph ______.

  A. opposed judging students by the results of exams

  B. must have proposed other ways of testing students

  C. regarded exams as a way of punishing students

  D. seemed to be worried about the poor marks of their students

  3. According to the letter, a student's final mark ______.

  A. is often encouraging

  B. often gives a fair picture of the year's work

  C. often proves unreliable

  D. often tells whether he likes the subject or not

  4. If a student graduated from a university which does not require exams he would ______.

  A. have to continue his studies

  B. have a feeling of failure

  C. be incompetent

  D. not be admitted by foreign institutions

  5. According to the letter, those who dislike the idea of examinations are probably afraid of ______.

  A. competing with other students B. being graded unfairly

  C. working too hard D. being dismissed from school

  1.[答案]B

  【精析】从文中第四段"There is no acceptable substitute for competition and examination of quality"可知B正确。

  2.[答案]A

  【精析】从第一段第二句two writers (Letters to the Editor) praised the cancellation of exams because they believe "tests don't tell the whole story."可知A正确。

  3.[答案]B

  【精析】从第二段"and that a student's final mark in a subject is usually a grade average of the year's work."可知正确答案为B.

  4.[答案]D

  【精析】从第四段末尾"And surely the 'graduates' of such institutions will lack trustworthiness, not to mention being rejected by foreign universities for graduate or other studies."可知正确答案为D.

  5.[答案]A

  【精析】文章比较后一段"I sense that a fear of failure and a fear of unpleasant comparisons with others is at the bottom of most ban exams talk."可知A正确。

分享到:

育路成人高考网

育路版权与免责声明

①凡本网注明稿件来源为"原创"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属本网所有。任何媒体、网站或个人转载、链接转贴或以其他方式复制发表时必须注明"稿件来源:育路网",违者本网将依法追究责任;

②本网部分稿件来源于网络,任何单位或个人认为育路网发布的内容可能涉嫌侵犯其合法权益,应该及时向育路网书面反馈,并提供身份证明、权属证明及详细侵权情况证明,育路网在收到上述法律文件后,将会尽快移除被控侵权内容。

育路成人高考网

咨询热线
010-51297401

咨询热线
188-1088-6235